UW TOTAAL INSTALLATEUR IN DE REGIO

De Groot Installaties, gecertificeerd voor het plaatsen en onderhouden van een airco

Airco: voor verkoeling maar ook verwarming

Als gecertificeerd bedrijf installeert De Groot Installaties airco's, zowel single split en multisplit van het merk Mitsubishi Electric. 

Voor verkoeling tijdens de warme zomer maar ook verwarming in de koude winter, bent u bij ons op het juiste adres. Het F-gassen BRL100 certificaat geeft aan dat we als bedrijf erkend zijn om airco's te mogen plaatsen en te onderhouden. 

Waar op letten bij het kopen van een airco?

Wilt u een vaste airco kopen en laten installeren? Met airconditioning heeft u het hele jaar door een ideaal binnenklimaat in uw huis. Tijdens warme dagen zorgt het voor verkoeling en tijdens de koelere dagen kan het voor (extra) verwarming zorgen. De keuze voor een airco is niet heel snel gemaakt. Er zijn veel zaken waar u rekening mee moet houden. 

De traditionele airco heeft alleen een koelfunctie. Tegenwoordig zijn er ook airco's die zowel koelen als verwarmen. Bovendien kan een airco ook gebruikt worden voor ventileren, zuiveren en ontvochtigen. 

Het vermogen

Airco's zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. Welk vermogen nodig is, hangt onder andere af van de te koelen ruimte. Een airco met een te klein vermogen kan ervoor zorgen dat de ruimte niet goed wordt geokoeld. Daarentegen kan een airco met een te groot vermogen ervoor zorgen dat het iets te koel wordt in de ruimte.
Voor het bepalen van het juiste vermogen is het belangrijk om vooraf te bepalen wat de gewenste temperatuur zou moeten zijn. Ook is het goed om te weten wat de inhoud van de ruimte in kubieke meters is waar u de airco wilt plaatsen. Zo kan bepaald worden wat het juiste vermogen van een airco moet zijn. Dit is maatwerk. De Groot Installaties kan u hiervoor een advies geven.

Vaste airco

Een vaste airco, ook wel split airco genoemd, bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel wordt op een vaste plek aan de wand in de woning geplaatst, het buitendeel aan de gevel van de woning of op een plat dak. Een vaste airco heeft een hoog rendement waardoor u met een laag energieverbruik een ruimte snel koeler maakt. De ramen en deuren kunt u namelijk gesloten houden in tegenstelling tot een mobiele airco. Bij een vaste airco heeft u een keuze uit een single-split en multi-split unit.

Single-split airco
Een single-split unie bestaat uit één binnen- en buitendeel. Hiermee kunt u één ruimte in uw woning verkoelen of verwarmen.

Multi-split airco
Met een multi-split airco kunt u meerdere ruimtes in uw woning verkoelen of verwarmen. Hiermee is de temperatuur per ruimte in te stellen. De installatie bestaat uit meerdere binnendelen die gekoppeld zijn aan één buitendeel.

Plaatsing van de airco

Het is belangrijk dat een split airco op de juiste plek wordt geïnstalleerd. Dit geldt voor zowel het binnendeel als het buitendeel. De plaatsing van het binnen- en buitendeel hangt af van verschillende factoren. Een binnendeel mag bijvoorbeeld niet dicht bij een warmtebron, zoals radiator, worden geplaatst. Bij de plaatsing van het buitendeel moet onder andere rekening gehouden worden met de afstand tot de buren in verband met de strengere geluidseisen van de overheid.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het plaatsen van een airco?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, bel of stuur een e-mail.  

2024 © De Groot Installaties B.V. sitemap
Website door Buro TARGET