Historie
  
Ervaring in het vakgebied was reeds aanwezig bij J. de Groot, na zijn militairdienst heeft hij bij diverse  installatiebedrijven gewerkt.
Dhr. J. de Groot heeft het installatiebedrijf opgericht in 1995 te Liessel. Sinds 2005 is het bedrijf van vestigingsplaats veranderd namelijk van Liessel naar het naastgelegen dorp Neerkant (gemeente Deurne).
Op deze nieuwe locatie met een nieuw bedrijfspand herkenbaarheid van 'de Groot Installaties B.V.' nu een feit en groei in de toekomst verzekerd.
De werkzaamheden in de beginjaren waren hoofdzakelijk gebaseerd op installaties in de woningbouw en agrarische sector.
Vanaf 2005 zijn de werkzaamheden in de sector utiliteit en industrie toegenomen waardoor de groei van het aantal werknemers werd gerealiseerd.
In april 2010 heeft 'de Groot Elektro', Jos van Bommel Installatiebedrijf' uit Neerkant overgenomen. De nieuwe firma naam 'de Groot Installaties B.V.' is uit deze overname ontstaan. 
Tevens is zoon Vincent de Groot in getreden binnen het bedrijf. Hij heeft de nodige kennis in de volgende studies opgedaan: HTS-elektrotechniek, HBO-ondernemingsmanagement, HIT-E en de MIT-W. Verder is hij werkzaam geweest bij technisch adviesbureau Volantis in Venlo.
 
Mission statement
 
“Het adres voor kwaliteit, advisering en service als Totaal Installateur in de regio en tevens gespecialiseerd in de agrarische sector, dit alles tegen een concurrerende prijs”
 
Werkzaamheden 'de Groot Installaties B.V.'
 
de Groot Installaties B.V.  adviseert, installeert, onderhoudt en renoveert technische installaties op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde, in agroklimaat installaties, in woningbouw, industriële bedrijven, winkels, kantoorpanden, scholen.
 
Op het gebied van duurzame installaties en energiebesparing kan de Groot Installaties B.V. een rol spelen voor uw energierekening, wij brengen de energiestromen binnen uw installatie in kaart en geven door middel van een rapportage een advies van de maatregelen die u kunt nemen om het energieverbruik te reduceren.
 

Tevens beschikken wij over een 24-uurs storingsdienst, zodat u ook voor storingen ten alle tijden een beroep op ons kunt doen.